PRAVILNIK O KOLAČIĆIMA

 

FASSA S.r.l., sa sjedištem na adresi Spresiano (TV), via Lazzaris, 3, Italija, e-pošta data.protection@fassabortolo.com;

i

FASSA DOO sa sjedištem na adresi Jadranska ulica 6 a, Obrovac (Hrvatska), upisana u Registar poslovnih subjekata Trgovačkog suda u Zadru, pod MBS 110000149, OIB 87872797028 (u daljnjem tekstu, „Društvo”) u nastavku daje informacije koje se odnose na navigacijske podatke i funkcioniranje kolačića, unutar mrežnog mjesta https://www.fassabortolo.hr/hr (u daljnjem tekstu „mrežno mjesto”), također na temelju naznaka nadzornika za zaštitu osobnih podataka. Za potrebe ove obavijesti izraz „kolačići” odnosi se i na druge alate za praćenje koje upotrebljava mrežno mjesto, kako su bolje opisani u nastavku.

Obavijest se odnosi samo na ovo mrežno mjesto, a ne i na druga mrežna mjesta trećih strana na koja korisnik eventualno dođe putem poveznica.

Ovaj pravilnik o kolačićima mora se pročitati uz Obavijest o zaštiti privatnosti dostupnu na sljedećoj poveznici https://www.fassabortolo.it/it/informativa-privacy, na koju se upućujete za sve ostale informacije o obradi osobnih podataka.

 

  1. Kolačići

 

Kolačići su obično nizovi teksta koje mrežna mjesta (tzv. izdavači ili „prva strana”), koje posjećuju korisnici, ili različita mrežna mjesta ili mrežni poslužitelji (tzv. „treće strane”) postavljaju i pohranjuju – izravno, u slučaju izdavača i neizravno, tj. preko potonjih, u slučaju „trećih strana” – unutar računalnog uređaja dostupnog samom korisniku. Spomenuti su računalni uređaji, na primjer, osobno računalo, tabletni uređaj, pametni telefon ili bilo koji drugi uređaj koji može pohranjivati informacije.

 

Softver za pregledavanje interneta i funkcioniranje tih uređaja, primjerice preglednici, mogu pamtiti kolačiće i zatim ih ponovno slati mrežnim mjestima koja su ih generirala pri sljedećem posjetu istog korisnika, na koji se način pamti njegova prethodna interakcija s jednim mrežnim mjestom ili više njih.

 

Informacije kodirane u kolačićima mogu uključivati osobne podatke, kao što su adresa IP-a, korisničko ime, jedinstveni identifikator ili adresa e-pošte, ali mogu sadržavati i neosobne podatke, kao što su jezične postavke ili informacije o vrsti uređaja koji osoba upotrebljava za navigaciju po mrežnom mjestu.

 

Kolačići stoga mogu obavljati važne i različite funkcije uključujući praćenje sesija, pamćenje informacija o specifičnim konfiguracijama koje se tiču korisnika koji pristupaju poslužitelju, olakšavanje upotrebe mrežnih sadržaja itd.

 

  1. Kolačići koje upotrebljava mrežno mjesto


3. Kontakti

 

Podaci za kontakt Društva glede pitanjā i za ostvarivanje pravā u vezi s obradom osobnih podataka te službenika za zaštitu osobnih podataka (DPO) sljedeći su: data.protection@fassabortolo.com i dpo@fassabortolo.com